Paschka

Ingrediënten voor 4 personen:

Kersen op sap, amaretto, amandelschilfers, 2eieren, 250 g mascarpone, 125 g slagroom, 6e etlepels fijne suiker, 2 eetlepels geraspte kokos

Bereiding:

Voorbereiding:
Laat 4 eetlepels kersen op sap uitlekken en dan een paar uur marineren in 4 eetlepels amaretto. Laat ze weer uitlekken en bewaar de amaretto. Rooster 2 eetlepels amandelschilfers goudbruin in een pan met antikleeflaag. Splits 2 eieren,klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Vermeng de mascarpone met de slagroom,de eidooiers en de suiker.
Bereidingswijze:
Doe er 2 eetlepels geraspte kokos,de kersen en de amaretto bij.
Spatel de eiwitten luchtig door de créme.
Verdeel over 4 kommetjes. Werk af met geroosterde amandelschilfers, een kers en een plukje citroenmelisse.
Zet minstens 2 uur in de koelkast.