Sinaasappelbeignets met honing.

Ingrediënten voor 4 personen:

375 g kristalbloem
1 zakje bakpoeder
4 eieren
4 eetl. olie
4 eetl. sinaasappelsap
1 geraspte sinaasappelschil
50 g suiker

HONING SIROOP:
==============
300 g suiker
3 dl water
1 dl honing
sap van 1 citroen

Bereiding:

Nog een lekker zoet Portugees nagerecht met honingsiroop.
Bereidingswijze:
Klop de eieren los met de olie, het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de suiker. Zeef de bloem met de bakpoeder en schep dit in gedeelten door het beslag. Zo ontstaat een zacht maar vormbaar deeg.
Dek het deeg af en laat het een half uur rusten. Kook voor de siroop de suiker met water en citroensap en laat dit iets inkoken.
Roer de honing erdoor en houdt de siroop warm.
Verhit de frituur olie tot 180 graden C.
Vorm met bebloemde handen van het deeg deeg 10 platte ballen en druk er op een met bloem bestoven werkvlak van een steel van een houten lepel een ruim gat in. Frituur de beignets met twee tegelijk aan beide kanten 2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Prik de beignets rondom in met een prikker en dompel ze in de warme siroop. Serveer ze warm.