Nog een lekker
zoet Portugees nagerecht met honingsiroop.
Bereidingswijze:
Klop de eieren los met de olie, het sinaasappelsap, de
sinaasappelrasp en de suiker. Zeef de bloem met de bakpoeder en
schep dit in gedeelten door het beslag. Zo ontstaat een zacht maar
vormbaar deeg.
Dek het deeg af en laat het een half uur rusten. Kook voor de siroop
de suiker met water en citroensap en laat dit iets inkoken.
Roer de honing erdoor en houdt de siroop warm.
Verhit de frituur olie tot 180 graden C.
Vorm met bebloemde handen van het deeg deeg 10 platte ballen en druk
er op een met bloem bestoven werkvlak van een steel van een houten
lepel een ruim gat in. Frituur de beignets met twee tegelijk aan
beide kanten 2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Prik de beignets rondom in met een prikker en dompel ze in de warme
siroop. Serveer ze warm.
|