Creme brulee met chocolade.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 ml slagroom, 225 g witte chocolade, in stukken gebroken, 1 eetl. suiker, 4 eierdooiers, 2 theel. maizena, 4 eetl. rietsuiker

Bereiding:

Dit is werkelijk een feestelijk nagerecht !
Bereidingswijze:
Verwarm de slagroom en de chocolade al roerend in een pan,tot de chocolade gesmolten is,en beide ingrediënten goed vermengd zijn. Klop in een kom de suiker,eierdooiers en maïzena. Meng er de chocolade creme doorheen en giet in de pan. Verhit het geheel,voortdurend roerend,op een laag vuur,net tegen de kook,tot het ingedikt is en aan de achterzijde van een houten lepel blijft kleven. Neem van het vuur en giet in porseleinen vormpjes. Laat ze afkoelen en zet ze minimaal 2-3 uur koud weg. Verwarm de grill van de oven voor. Strooi de rietsuiker over de vormpjes. Zet ze 5-6 min. onder de grill,tot de suiker karameliseert. Laat ze tenminste 10 min. afkoelen.
Serveertip:
Serveer de creme brulee niet direct na het karameliseren, omdat de suiker dan nog erg heet is. Verdeel voor een fruitige smaak voor het vullen van de vormpjes,Wat aardbeien over de bodem. Voor creme brulee met een tik, serveer er eens in Port of sinaasappellikeur ingelegde aardbeien bij. Geniet van dit lekkers.!