600 ml slagroom,
225 g witte chocolade, in stukken gebroken, 1 eetl. suiker, 4 eierdooiers, 2
theel. maizena, 4 eetl. rietsuiker |
Dit is werkelijk
een feestelijk nagerecht !
Bereidingswijze:
Verwarm de slagroom en de chocolade al roerend in een pan,tot de
chocolade gesmolten is,en beide ingrediënten goed vermengd zijn. Klop
in een kom de suiker,eierdooiers en maïzena. Meng er de
chocolade creme doorheen en giet in de pan. Verhit het
geheel,voortdurend roerend,op een laag vuur,net tegen de kook,tot
het ingedikt is en aan de achterzijde van een houten lepel blijft
kleven. Neem van het vuur en giet in porseleinen vormpjes. Laat ze
afkoelen en zet ze minimaal 2-3 uur koud weg. Verwarm de grill van de
oven voor. Strooi de rietsuiker over de vormpjes. Zet ze 5-6 min. onder
de grill,tot de suiker karameliseert. Laat ze tenminste 10
min. afkoelen.
Serveertip:
Serveer de creme brulee niet direct na het karameliseren, omdat de
suiker dan nog erg heet is. Verdeel voor een fruitige smaak voor het
vullen van de vormpjes,Wat aardbeien over de bodem. Voor creme brulee
met een tik, serveer er eens in Port of sinaasappellikeur ingelegde
aardbeien bij. Geniet van dit lekkers.!
|