50 g zachte
boter, 2 eieren, 250 g magere kwark, 50 g wit broodkruim, 100 g
bloem, 3 el boter, snufje zout, 300 g verse aardbeien (evt. te
vervangen door een pakje diepvriesaardbeien), 1 eetl. citroensap, 5 eetl.
poedersuiker, 50 g boter, 80 g wit broodkruim |
Kwarkballetjes
met aardbeiensaus.
Bereidingswijze:
Roer de boter met de eieren schuimig. Meng er de kwark, de 50 g
broodkruim, de bloem, de suiker en een snufje zout door. Laat de
Nockerlmassa circa 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten. Breng
in een grote pan royaal water met wat zout aan de kook. Steek met
een eetlepel Nockerln (balletjes) uit het deeg en doe ze in het
zacht kokende water. Laat de Nockerln in circa 15 minuten op laag
vuur gaar worden. Als ze naar boven drijven, zijn ze gaar. Was
intussen de aardbeien, maak ze schoon, laat ze uitlekken en pureer
ze dan met het citroensap en de poedersuiker (bijv. in de
keukenmachine).Verhit de boter in een pan tot ze bruist en bak
hierin de 80 g broodkruim op matig vuur al roerend goudbruin. Neem
de kwarkballetjes met een schuimspaan uit het water, laat ze goed
uitlekken en wentel ze dan door het gebakken broodkruim. Verdeel de
aardbeiensaus over 4 borden, schep er de Topfennockerln op en
bestrooi ze met poedersuiker.
|