Topfennockerln

Ingrediënten voor 4 personen:

50 g zachte boter, 2 eieren, 250 g magere kwark, 50 g wit broodkruim, 100 g bloem, 3 el boter, snufje zout, 300 g verse aardbeien (evt. te vervangen door een pakje diepvriesaardbeien), 1 eetl. citroensap, 5 eetl. poedersuiker, 50 g boter, 80 g wit broodkruim

Bereiding:

Kwarkballetjes met aardbeiensaus.
Bereidingswijze:
Roer de boter met de eieren schuimig. Meng er de kwark, de 50 g broodkruim, de bloem, de suiker en een snufje zout door. Laat de Nockerlmassa circa 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten. Breng in een grote pan royaal water met wat zout aan de kook. Steek met een eetlepel Nockerln (balletjes) uit het deeg en doe ze in het zacht kokende water. Laat de Nockerln in circa 15 minuten op laag vuur gaar worden. Als ze naar boven drijven, zijn ze gaar. Was intussen de aardbeien, maak ze schoon, laat ze uitlekken en pureer ze dan met het citroensap en de poedersuiker (bijv. in de keukenmachine).Verhit de boter in een pan tot ze bruist en bak hierin de 80 g broodkruim op matig vuur al roerend goudbruin. Neem de kwarkballetjes met een schuimspaan uit het water, laat ze goed uitlekken en wentel ze dan door het gebakken broodkruim. Verdeel de aardbeiensaus over 4 borden, schep er de Topfennockerln op en bestrooi ze met poedersuiker.