Appelbeignets met ijs.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ei, 1 eetl. suiker, 60 ml melk, 1 snufje zout, 1 theel. olie, 125 g tarwebloem, 1//2 theel. bakpoeder, 2 lichtzure appels ( ca 150 g per stuk), 2 eetl. citroensap, fituurvet voor het bakken, poedersuiker voor het bestuiven, 300 g vanille-ijs, 1 theel. kaneel.

Bereiding:

In Zuid-Duitsland als in Oostenrijk zijn deze warme, in beslag gehulde appelringen een populair dessert. Ze smaken echter net zo goed bij een beker chocolade melk of een kopje koffie.
Voorbereiding:
Het ei met de suiker in een beslagkom tot een schuimige massa kloppen. De melk, zout en de olie erdoor mengen. De bloem en het bakpoeder zeven en geleidelijk door het beslag roeren. Een paar minuten laten rusten. Intussen de appels schillen en de klokhuizen met een appelboor voorzichtig verwijderen. De appels in plakken van 1 cm snijden en direct met citroensap besprenkelen.

Bereidingswijze:
Het frituurvet verhitten tot 180 graden C. De appelringen een voor een door het beslag halen, het overtollige beslag eraf laten lopen en ze in het hete vet goudbruin bakken. De beignets op keukenpapier uit laten lekken en op een bord leggen. Met poedersuiker bestrooien. Vanille-ijs ernaast leggen en dit bestrooien met kaneel. Direct serveren.