Herrenspeise

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Liter melk
2 Pakjes vanillepudding of custard
6 eetl. suiker
2 Bekers 400 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
140 g (1,5 reep) pure chocolade (80%)
6 cl Rum, (54% of meer)
Voor de liefhebber kun je er ook nog 100 g kokosmakronen (verkruimelt) aan toevoegen !

Bereiding:

Pudding volgens gebruiksaanwijzing klaarmaken en af laten koelen. Af en toe doorroeren of plastic folie erover leggen, zodat er geen vel op komt. Een dag eerder klaarmaken is lekkerder.
De pure chocolade grof raspen.
Slagroom met de vanillesuiker kloppen.
Als de pudding goed afgekoeld is, dan de rum en chocoladerasp (iets bewaren voor de garnering) er zachtjes doorheen roeren.

Serveertip:
Voor wie dat lekker vindt, kokosmakronen (verkruimelt) er doorheen en toefjes slagroom bovenop.