Chilipeper-Roomijs.

 .

Ingrediënten voor 4 personen:

3 dl melk
1-2 kleine gedroogde chilipepers (chillies)
1 groot kaneelpijpje
4 grote eierdooiers
50 g fijne suiker
100 g witte chocolade, fijngehakt
3 dl. slagroom
evt. 1 verse rode peper, fijngehakt

Bereiding:

Chilipeper en chocolade zijn een traditionele Mexicaanse combinatie in dit roomijs
Voorbereiding:
Doe de melk en de gedroogde chilipepers in een pan en breng het tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur, dek af en laat minstens 20 minuten trekken.
Bereidingswijze:
Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is. Neem de chilipepers uit de melk en breng de melk weer tegen de kook aan. Doe de gehakte chocolade in de melk en laat al roerend smelten. Giet de chocolademelk al roerend met een houten lepel bij het dooiermengsel. Verhit dit au bain marie 3-4 minuten tot het iets dikker is. Laat het afkoelen en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
Klop de slagroom lobbig en schep het door het afgekoelde mengsel. Schep het mengsel daarna in de ijsmachine en laat ca.30 minuten draaien. Doe evt. vlak voor de draaitijd afgelopen is de gehakte verse chilipeper in het ijs.