Capirotada.

 .

Ingrediënten voor 5 personen:

 3/4 l water
250 g bruine suiker
1 pijpje kaneel
1 kruidnagel
1/2 theel. gemalen nootmuskaat
1 witbrood
2 eetl. boter
125 g walnoten en/ of amandelen
125 g rozijnen
2 á 3 zoetzure appels
250 g geraspte kaas
2,5 dl room

Bereiding:

Capirotada is een zoete broodpudding. Een origineel Mexicaans recept.
Voorbereiding:
Verwarm de oven op de laagste stand.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het in plakjes.

Bereidingswijze:
Snij de korstjes van de sneetjes brood.
Snij de sneetjes in grote blokjes, ca 4 cm.
Leg de broodblokjes op de bakplaat.
Zet de bakplaat in het midden van de oven totdat de sneetjes geheel droog zijn geworden.
Breng het water in de pan aan de kook.
Voeg de suiker, boter, kruidnagel en het kaneelpijpje toe.
Laat het zachtjes doorkoken tot een stroperige saus.
Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en het kaneelpijpje.
Hak de noten fijn.
Verwarm de oven op 180 graden C.
Vet een ovenschaal dik in met boter.
Vul de ovenschaal laag voor laag met: broodblokjes. fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas.
Sluit af met een broodlaag.
Schenk er de suikersaus over.
Bak het ongeveer 30 min in het midden van de oven.