Een heerlijk
Mexicaans toetje.
Let op, moet wel een nacht in de koelkast staan.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 150 graden C. Vet een bakring in met
gesmolten boter of olie. Hak de chocolade in stukjes, klop de room,
en klop ook de eieren licht op.
Bereidingswijze:
Doe de suiker en de kaneel in een pan met een dikke bodem; op een
laag vuurtje verwarmen (niet roeren) tot de suiker begint te
smelten. Op een laag pitje roeren tot een egale kleur is verkregen
en de suiker opgelost is. Pan van het vuur halen en 1 minuut laten
staan. In de bakring gieten.
Chocolade en room in een middelgrote pan mengen. Op een laag pitje
al roerend verwarmen tot de chocolade gesmolten is. Van het vuur
halen en af laten koelen.
Klop het chocolademengsel, de eieren en de melk in een grote
mengkom. Giet het mengsel in de bakring.
Zet de bakring in een diepe ovenschaal en giet warm water in de
ovenschaal (tot de helft van de ring). Bak de pudding in 40 minuten
gaar (als een in de pudding gestoken scherp mes er schoon weer
uitkomt). Haal de bakring direct uit het waterbad.
Laat de pudding afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast. Haal
een plat mes langs de rand van de bakring. Zet de bakring
ondersteboven op een taartschaal. Leg, als de pudding aan het blik
vastzit, eerst een hete doek op het blik.
Serveertip:
Serveren met stukjes vers fruit.
|