5 dl
sinaasappelsap, 300 g amandelspijs (voorverpakt), 100 g hazelnoten
geroosterd en grof gehakt, 1 el oranjebloesemwater (marokkaanse
winkel of toko), 10 grote loempiavellen (toko of supermarkt), 1 ei
losgeklopt, 1 l zonnebloemolie om in te frituren, 5 dl honing |
Amandel-,
sinaasappel- en honingsigaartjes
Voorbereiding:
Kook het sinaasappelsap in tot +/- 1 dl. Meng de amandelspijs met de
hazelnoten, het sinaasappelsap en het oranjebloesemwater tot een
grove pasta. Laat de loempiavellen ontdooien, en snij ze in de
lengte 1 keer door, zodat je twee langwerpige stapeltjes
loempiavellen overhoudt. Dek de vellen af met een vochtige theedoek,
zodat ze niet uitdrogen.
Bereidingswijze:
Neem een half loempiavel en schep 1 ei van de vulling onderaan het
loempiavel, maar zorg dat je +/- 2 cm van de rand afblijft. Vouw de
zijkanten aan beide kanten 1 cm naar binnen over de vulling heen.
Bestrijk het loempiavel met losgeklopt ei. Rol het loempiavel vanaf
de vullingkant strak op tot een sigaartje. Vul op deze manier ook de
rest van de loempiavellen. Verhit de zonnnebloemolie tot +/- 180
graden. Verwarm de honing op laag vuur tot deze warm en vloeibaar
is. Frituur de sigaartjes in de olie in
±
3 min. tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en
dompel ze vervolgens ±1
min. in de honig. Haal ze et met een schuimspaan uit.
|