Briouats.

 

Ingrediėnten voor 4 personen:

5 dl sinaasappelsap, 300 g amandelspijs (voorverpakt), 100 g hazelnoten geroosterd en grof gehakt, 1 el oranjebloesemwater (marokkaanse winkel of toko), 10 grote loempiavellen (toko of supermarkt), 1 ei losgeklopt, 1 l zonnebloemolie om in te frituren, 5 dl honing

Bereiding:

Amandel-, sinaasappel- en honingsigaartjes
Voorbereiding:
Kook het sinaasappelsap in tot +/- 1 dl. Meng de amandelspijs met de hazelnoten, het sinaasappelsap en het oranjebloesemwater tot een grove pasta. Laat de loempiavellen ontdooien, en snij ze in de lengte 1 keer door, zodat je twee langwerpige stapeltjes loempiavellen overhoudt. Dek de vellen af met een vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen.

Bereidingswijze:
Neem een half loempiavel en schep 1 ei van de vulling onderaan het loempiavel, maar zorg dat je +/- 2 cm van de rand afblijft. Vouw de zijkanten aan beide kanten 1 cm naar binnen over de vulling heen. Bestrijk het loempiavel met losgeklopt ei. Rol het loempiavel vanaf de vullingkant strak op tot een sigaartje. Vul op deze manier ook de rest van de loempiavellen. Verhit de zonnnebloemolie tot +/- 180 graden. Verwarm de honing op laag vuur tot deze warm en vloeibaar is. Frituur de sigaartjes in de olie in
± 3 min. tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dompel ze vervolgens ±1 min. in de honig. Haal ze et met een schuimspaan uit.