Coupe Marrakech (meloen/sinaasappel/dadels/mint)

 

Ingrediënten voor 6 personen:

300 gram in blokjes gesneden meloen naar keuze
2 grote navelsinaasappels
7 mint blaadjes
een mespuntje kaneelpoeder
3 grote ontpitte dadels, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel suiker
1 dessertlepel citroensap.

Bereiding:

Het mooie zomerweer is helaas al weer voorbij, maar ach, een fris dessert van zomerse vruchten is altijd wel lekker, toch?
Voorbereiding:
Zorg ervoor dat al het fruit gekoeld is voordat je met de bereiding begint.
Begin eerst met het mengen van de meloenstukjes met de grof gehakte blaadjes mint, het citroensap en de suiker.
Schep alles voorzichtig om.
Bereidingswijze:
Schil de sinaasappels, verwijder zoveel mogelijk de witte velletjes en snijd de partjes in stukjes.
Vermeng die met het mespuntje kaneel en de stukjes dadel.
Serveertip:
Verdeel de beide fruitmengsels over de 6 coupes en zet in de koelkast.
Dien ze op eventueel met een lekkere toef slagroom.