Abrikozen gevuld met amandelspijs.

 

Ingrediënten voor 6 personen:

80 g basterdsuiker
30 ml citroensap
120 g gemalen amandelen
50 g poedersuiker
oranjebloesemwater (naar wens)
30 g gesmolten boter
1/2 theel. amandelessence
900 g verse abrikozen
takjes verse munt, om te garneren

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwarm de over voor op 180°C.
Bereidingswijze:
Doe de suiker citroensap en 3 dl water in een steelpan en breng het aan de koos
roer af en toe tot de suiker is opgelost
laat het mengsel 5 a 10 min sudderen tot het een dunne suikersiroop wordt
meng de amandelen poedersuiker oranjebloesemwater boter en amandelessence tot een gladde pasta
was de abrikozen snijd ze in en verwijder de pit
neem kleine stukjes van amandelmengsel en rol er kleine balletjes van en dus tussen elke abrikoos een balletje
leg de abrikozen in een ondiepe ovenschaal en schenk er voorzichtig de suikersiroop over
dek de abrikozen af met aluminiumfolie en zet ze 25 á 30 min in oven
Serveertip:
Met eventueel wat siroop