Koffie jelly dessert.

 .

Ingrediënten voor 4 personen:

 4 gram poeder agaragar (één zakje Japanse kanten - per zakje verkrijgbaar via Marktplaats)
500 ml water
50 g suiker
1 eetl. instantkoffie poeder
Scheutje koffiemelk en kleine Mikado-chocoladekoekjes

Bereiding:

*Agar agar is afkomstig van een alg. Agar agar poeder is wit, kleurloos en smaakloos. De bindkracht is 5 keer zo sterk als die van gelatine. Hiervoor gebruik je agar agar. Als plantaardig alternatief voor gelatine. Als bindmiddel voor soep. Als geleermiddel bij het maken van confituren en gelei. Als bindmiddel bij ijs en Japanse nagerechten.

Kook de suiker in het water.
Strooi er het agaragar poeder door.
Laat het dan nog zachtjes 2 á 3 minuten doorkoken.
Roer de koffiepoeder er goed door.
Giet de vloeistof in een rechte bak, dikte circa 1 cm.
Laat het een uurtje afkoelen.
Snijd blokjes uit de jelly.
Serveertip:
Serveer de jelly in een glas met een lepeltje in blokjes met wat koffiemelk. Leg er 2 mikado-puur stokjes bij.