Griesmeelpudding met rozijnen en sinaasappelen

 .

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetl. blanke rozijnen
4 sinaasappels
6 dl melk
40 gram suiker
1 mespuntje zout
100 gram griesmeel
20 gram klapper (gedroogde geraspte kokos)

Bereiding:

In India gebruikt men er grof gemalen griesmeel voor. Bij ons is die soort niet altijd en overal verkrijgbaar. In oosterse toko's is de kans groot dat men het er voorhanden heeft. Neem anders de fijne griesmeel zoals wij die kennen.
Bereidingswijze:
Spoel de rozijnen in ruim koud water. Kijk ze na op verontreinigingen. Leg ze in een kommetje en schenk 1 deciliter kokend water erover. Laat de rozijnen zo lang weken tot het water is koud geworden. Laat de rozijnen op een zeef uitlekken.
Schil de sinaasappel zo dik, dat ook de witte onderhuid wordt weggenomen. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verwijder eventueel aanwezige pitten. Hak de helft van de sinaasappelpartjes fijn. Vang het sap dat bij deze handelingen vrijkomt op.
Breng de melk in een pannetje met dikke bodem aan de kook. Laat er onder voortdurend roeren de suiker en het zout in oplossen. Strooi griesmeel en klapper over de kokende melk. Temper de warmtebron en blijf roeren tot de massa is gebonden. Roer de rozijnen er door en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Neem daarna de pan van de warmtebron. Roer 3 eetlepels sinaasappelsap en het fijngehakte vruchtvlees door de griesmeelmassa.
Doe de massa daarna over in, met koud water omgespoelde, vormpjes (theekopjes). Laat de puddinkjes koud worden. Dek ze af met plastic folie en laat ze ten minste 3 uur in de koelkast staan om volledig op te stijven.
Serveertip:
Stort de puddinkjes op kleine bordjes. Schik de resterende sinaasappelpartjes erbij.