1.1/2 dl melk, 1
zakje saffraandraadjes, 4 hele kardemomzaadjes, 1 ei plus 2
eidooiers, 1/2 blikje gecondenseerde melk*, 1.1/2 dl yoghurt.
Voor de
garnering: 1 rijpe mango* Kun je geen gecondenseerde melk krijgen,
vervang het dan door een 1/2 dl yoghurt extra te nemen en 2 el
suiker toe te voegen |
De
yoghurtpuddinkjes worden in een braadslede met water geplaatst en in
de oven gebakken. Tijdig beginnen als je dit gerecht wilt maken,
want de puddinkjes moeten goed gekoeld worden opgediend.
Voorbereiding:
Bereidingstijd is exclusief baktijd en afkoeltijd.
Bereidingswijze:
Breng in een steelpan de melk met de saffraandraadjes en de kardemom
aan de kook. Neem de pan van het vuur, dek hem af en laat de melk
ca. 15 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Klop in
een kom het ei, de dooiers, de gecondenseerde melk en de yoghurt
goed door elkaar. Zeef de melk erboven en roer alles door
elkaar. Verdeel het mengsel over 4 eenpersoons soufflevormpjes en zet
ze in een braadslede. Schenk zoveel heet water in de braadslede dat
de vormpjes tot de helft in het water staan. Zet de braadslede in de
voorverwarmde oven en bak de puddinkjes ongeveer 45 minuten. Laat ze
afkoelen en in de koelkast goed koud worden. Snijd met een mes de
puddinkjes los van de vormpjes en stort ze op eenpersoons
bordjes. Schil de mango en snijd hem in mooie schijven. Leg de
schijven dakpansgewijs naast de mangopuddinkjes op de bordjes.
|