Mangobavarois

Ingrediënten voor 4 personen:

2 rijpe mango's
4 blaadjes gelatine
1 glaasje limonadesiroop exotisch fruit
0.25 l slagroom
4 eetl. suiker
0.5 l yoghurt
desgewenst slagroom uit de spuitbus om te garneren

Bereiding:

Schil een van de mango's, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het in de foodprocessor. Roer de mangopuree door een fijne zeef om de eventuele draden kwijt te raken. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de gelatine met aanhangend vocht op (de gelatine mag niet koken!). Roer de gelatine met de limonadesiroop en de mangopuree door de yoghurt en zet het mengsel in de koelkast. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Spatel de slagroom door het yoghurtmengsel zodra dat begint op te stijven. Schep de bavarois in een mooie glazen schaal en zet afgedekt minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht in de koelkast. Schil de tweede mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit. Garneer de pudding met de mangoparten en desgewenst nog met slagroomrozetten.