Voorbereiden:
Was het fruit, maak het schoon en laat het uitlekken. Snijd grote
aardbeien in tweeën of vieren. Breng het water met de suiker in een
steelpan met een dikke bodem aan de kook en roer tot de suiker is
opgelost. Voeg het fruit toe en laat circa 5 minuten meekoken. Neem
de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer het mengsel door een
fijne zeef om de pitjes en velletjes achter te houden. Roer er het
citroensap door en laat afkoelen. Zet de vruchtenpuree in de
koelkast.
Bereiden:
Schep de vruchtenpuree in een ronde kunststof kom en zet die in de
diepvries. Klop ieder uur goed door om de ijskristallen fijn te
maken. Of laat in circa 3 uur tot vast bevriezen, maak de
ijskristallen fijn in de foodprocessor en zet het ijs opnieuw in de
diepvries. Of maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing in een
sorbetière. Zet het ijs voor het serveren 20 minuten van de
diepvries in de koelkast.
Tips:
In plaats van vruchten kunnen sorbets ook op basis van groenten en
bijvoorbeeld verse tuinkruiden worden gemaakt.
|