Cannelloni met
zoete ricottavulling en chocoladesaus
Ingrediënten voor 4
personen:
8 gedroogde
gladde pastavellen
50 g blanke hazelnoten
200 g ricotta
1 eetl. vloeibare honing
2 eetl. sinaasappelmarmelade
100 g frambozen
100 ml slagroom (Melkan)
100 g pure chocolade, grof gehaktplasticfolie
Bereiding:
Voorbereiden:
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de pastavellen per 4
in circa 7 minuten beetgaar. Neem ze uit het water en spoel ze onder
koud water af. Leg ze op een natgemaakte plastic snijplank en dek af
met plasticfolie tot later gebruik.
Bereiden:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze
grof. Roer de ricotta los met de honing en sinaasappelmarmelade en
schep er voorzichtig de frambozen doorheen. Zet tot later gebruik in
de koelkast. Verwarm voor de saus de slagroom met de chocolade en
roer dit tot een zijdezachte saus. Laat de saus niet koken. Verdeel
de ricotta over de 8 pastavelletjes en rol ze losjes op. Leg ze per
twee op een dessertbordje en giet er de warme chocoladesaus over.
Variatie:
In plaats van 8 gedroogde pastavellen kunt u ook 4 verse vellen
nemen (snijd deze een keer doormidden).