Beigli is een
van de meeste traditionele Hongaarse gebaksoorten. Maanzaad is
overal in Hongarije te krijgen, terwijl het in Nederland een stuk
lastiger is. Gelukkig hebben we toko's waar je voor maanzaad wel
terecht kunt. Het duurt gemiddeld een half uur tot een uur om dit
recept te bereiden.
Bereidingswijze:
-Warm de melk op tot deze handwarm is en los daarna de gist hierin
op.
-Zeef de bloem boven een kom en voeg er een snufje zout aan toe.
-Kneed de boter met de bloem en voeg hier de suiker en het eigeel
aan toe terwijl je het geheel blijft kneden.
-Voeg de melk nu toe en kneed het tot het een soepel deeg is. Laat
het hierna een uur rusten op een koele plaats.
De vulling te maken:
Maal het maanzaad tot er een kleverige massa ontstaat en kook het
hierna in de melk met de suiker en honing in een pan. Als het even
gekookt heeft haal je de pan van het vuur en voeg je de citroenschil
aan het geheel toe.
Rol het deeg uit tot een rechthoek en besmeer het met maanzaad en
rol het dan voorzichtig op. De bovenkant bestrijk je met een
losgeklopt ei en prik er dan wat gaatjes in met een vork. Als
laatste bak je het geheel in een half uurtje bruin op 200 graden C.
|