Gebakken kersen.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

VOOR HET DEEG:
150 g bloem
75 g suiker
1 theel. kaneel
zout
3 eetl. melk en 3 el witte wijn
3 eieren
VERDER:
750 g rijpe zoete kersen met steel
frituurvet
75 g poedersuiker

Bereiding:

Gebakken kersen zijn een topper onder de gefrituurde vruchten! Je kan ze heet of koud eten, goed bestrooid met poedersuiker. Dit moet je eens proberen !
Voorbereiding:
bloem, suiker, kaneel en zout in een kom mengen.
Roer de melk en de wijn erdoor.
Klop de eieren even apart los en roer ze dan door het deeg
dek de kom af en zet 30 min weg.

Bereidingswijze:
Was de kersen in koud water en droog ze
telkens 5 kersen met de stelen aan elkaar binden.
Verhit de olie in een grote pan tot 180?C
Haal de bosjes kersen eerst door het beslag en frituur ze in 2 min goudbruin,
laat de bosjes uitlekken op een rooster en bestrooi ze dik met poedersuiker.
Serveertip:
Koud of warm serveren.