Voor het beslag:
200 g bloem
snufje zout
2 eieren
2,5 dl melk
2 theel. suiker
ca 1 dl sodawater
olie voor het bakken
Voor de vulling:
1 dl melk
3 eetl. suiker
100 g walnoten, geraspt
2 theel. gekonfijte sinaasappelschil
40 g rozijnen
2 eetl. rum
Voor de chocoladesaus:
3 dl melk
120 g suiker
1 pakje vanillesuiker
100 g chocolade
2 eidooiers
30 g cacaopoeder
2 eetl. bloem
1 glaasje rum
20 g boter |
Voorbereiding:
Klop de bloem,eieren en melk tot een glad beslag.
Voeg suiker toe.
Verdun het beslag met sodawater tot het op een creme-achtige dikke
room lijkt.
Smeer met een kwastje wat olie in de pan.
Bereidingswijze:
Giet een lepel beslag in de pan.
Draai de pan heen en weer en verdeel het deeg gelijkmatig over de
bodem.
Bak de pannenkoek aan beide kanten op hoog vuur en keer hem met een
paletmes.
Vet de pan voor elke nieuwe pannenkoek in.
Kook voor de vulling de melk met de suiker, voeg de walnoten toe en
kook dit al roerende tot een dikke crème.
Breng de crème op smaak met de sinaasappelschil, rozijnen en rum en
schep dit op de pannenkoeken.
Vouw de pannenkoeken twee maal dubbel en leg ze op een bord.
Meng voor de saus 2 dl melk met suiker en vanillesuiker en breng dit
kort aan de kook.
Smelt de chocolade langzaam in de hete melk.
Klop de rest van de koude melk schuimig met eidooiers, cacaopoeder
en bloem en giet dit al roerende bij de chocolademelk.
Breng het geheel nog een keer kort aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer de rum en zachte boter door de
saus.
Men giet elk apart de saus over een pannenkoek.
|