Over dit recept:
Dit klassieke Engels pudding, fruit gebakken in een boterachtige
brood geval wordt vaak gemaakt met appels, maar werkt zeer goed met
een ongewone combinatie van rabarber en bananen plaats. De pudding
wordt verondersteld om zijn naam te nemen van koningin Charlotte, de
vrouw van George III, die een voorliefde voor de teelt van fruit ...
meer
500 g (1 £ 2 oz) jonge roze rabarber, in dikke plakken
2 eetl. basterdsuiker
½ theelepel gemalen steranijs
fijn geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
2 grote, stevige bananen
45 g (1 ½ oz) ongezouten boter, gesmolten
11 dunne sneetjes witbrood, ongeveer 330 g (11 ½ oz) in totaal
1 theelepel rietsuiker
Om te serveren (optioneel)
Griekse yoghurt of crème fraîche |
Verwarm de oven
voor op 200ºC. (400ºF, gasstand 6). Doe de rabarber in een pan met
de basterdsuiker, steranijs, en sinaasappelschil en sap. Dek af en
laat op een laag vuur, roer af en toe, gedurende 10-15 minuten of
tot de rabarber zacht is.
Haal de pan van het vuur. Schil en snijd de bananen en roer ze door
de rabarber. Zet opzij.
Bestrijk de binnenkant van een 20 cm (8 in) springvorm met een
beetje van de gesmolten boter. Verwijder de korsten van het brood en
snijd ze in de vingers. Bestrijk lichtjes met een beetje van de
boter.
Schik ongeveer tweederde van het brood vingers, beboterde kant op,
over de bodem en de zijkanten van het blik, waardoor er geen gaten.
Tip de vrucht in het centrum, verpakking stevig naar beneden. Dek af
met de resterende brood, beboterde kant naar beneden. Druk licht en
bestrijk met de rest van de boter.
Bak 30-35 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat iets afkoelen in
het blik, dan blijken en bestrooi met de rietsuiker. Serveer warm,
met Griekse yoghurt of crème fraîche, als je wilt.
|