Over dit recept:
Deze heerlijke toegeeflijk dessert vereist geen bakken. Een
spijsvertering koekje basis is bedekt met een laag van toffee,
slagroom en bananen.
voor de taart:
Base:
100 g boter, gesmolten
250 g tarwebiscuits, verpletterd
Vulling:
100 g boter
100 g donkerbruine basterdsuiker
1 (397 g) blikje gecondenseerde melk
Topping:
4 rijpe bananen, in plakjes
1 (300 ml) bad slagroom, slagroom
cacaopoeder voor het afstoffen |
Lijn basis van
een 20 cm ronde springvorm met bakpapier, dan vet bodem en
zijkanten.
Voor de basis: Combineer boter met koekjes en meng goed. Druk stevig
op voorbereid tin. Chill ten minste 1 uur.
Maak intussen de vulling. Verwarm de boter en de suiker tot de
suiker is opgelost. Giet in gecondenseerde melk en zachtjes aan de
kook brengen, onder voortdurend roeren tot het mengsel dik. Doe dit
langzaam, om te vermijden dat eventuele klontjes. Onmiddellijk neem
van het vuur en laat afkoelen tot net warm. Verspreid over biscuit
basis en chill gedurende 1 uur.
Net voor het opdienen, vouw 3/4 van de gesneden bananen in de
slagroom. Schep toffee laag. Versier met de resterende bananen.
Bestuif met cacaopoeder en serveer.
|