Over dit recept:
Dit is een zeer oude gebakken appel dumpling recept, maar het is zo
makkelijk. Serveer warm of koud met vla of ijs.
225 g (8oz)-klaar kruimeldeeg
4 kleine koken appels, geschild en zonder klokhuis, maar niet
gesneden
25 g (1 oz) rozijnen
25 g (1 oz) licht bruine basterdsuiker
25 g (1 oz) boter
1/4 theelepel gemalen kaneel |
Verwarm de oven
voor op 220 graden C. / gasstand 7.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en snijd vier
cirkels rond een schotel.
Plaats een appel in het midden van elk stukje gebak.
Meng de rozijnen, suiker, boter en kaneel en plaats gelijk amonuts
in het midden van elke appel.
Voeg de appels volledig in gebak en keer op een bakplaat.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei of melk en bak gedurende
vijfentwintig minuten. Bestrooi met basterdsuiker als ze uit de oven
komen.
|