|
Pesach-appeldessert met bitterkoekjes
|
Ingrediënten voor 6 personen: |
4 appels, 200 g suiker, 3 eetl. matsemeel, 5 eieren, 150 g blanke amandelen, 3 druppels amandel-essence |
Bereiding: |
Maak een saus
van de appels. Schil de appels, snijd ze doormidden en verwijder de
klokhuizen. Kook ze voor ze verkleuren. Doe ze in een ondiepe pan
met een goed passende deksel en ongeveer 4 eetlepels water. Kook ze
20 minuten op laag vuur tot ze uit elkaar vallen. Pureer ze met een
vork en laat ze - als er te veel water inzit - even doorkoken. Roer
er 100 g suiker, het matsemeel en 4 eieren door en giet dit mengsel
in een bakvorm. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Maal voor de korst
de amandelen in de keukenmachine met de rest van de suiker. Voeg dan
het overgebleven ei toe en de amandel-essence en maal dit mengsel
tot een stevige 'marsepein'-pasta. Smeer je handen in met olie zodat
de pasta er niet aan vast blijft plakken, neem stukjes van de pasta
af en druk ze plat tussen je handpalmen. Let de plakjes pasta op het
appelbeslag, tot de hele bovenkant bedekt is. Het is niet erg als er
stukjes appel tussen de marsepein zichtbaar zijn. Bak de taart 25
minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin is. De taart
is warm het lekkerst.
|