Rote Grütze

Ingrediënten voor 10 personen:

100 g aardbeien gehalveerd of in vieren
100 g rode bessen gerist
100 g bramen
100 g kersen ( uit pot)
100 g bosbessen
100 g frambozen
300 ml kersensap of sap naar keuze( druivensap)
merg van 1 vanille peul
3 eetl. aardappelmeel.
scheut Coebergh bessenlikeur
4-5 eetlepels agavesiroop

Bereiding:

Was de vruchtjes voorzichtig. Rol ze droog in keukenpapier.
Haal de kroontjes van de aardbeien en halveer de kleine exemplaren en snij de grotere in vieren.
Ris de rode bessen.
Doe het sap in een pan samen met het vanillemerg en de lege peul.
Breng het sap aan de kook.
Roer ondertussen een papje van het aardappelmeel met 2 eetl. bessenlikeur.
Vis de peul uit het sap.
Voeg het papje toe aan het sap in de pan en laat het geheel even indikken.
Voeg dan de vruchtjes toe en laat deze even meekoken.
Proef en voeg eventueel nog wat Coebergh toe.
Doe de Rote grütze in de gesteriliseerde potjes . Zo is je moeite lang houdbaar.
Serveer ijskoud bij room, vanillevla, ijs of yoghurt.