Deens dessert,
lekker warm en plakkerig uit de oven !
Bereidingswijze:
Meng de droge ingrediënten.
Smelt de boter in een pan en giet de melk erbij. Verwarm samen tot
40°C.
Giet boter en melk bij de droge ingrediënten en meng goed.
Nota: het deeg is natter dan gewoon brooddeeg.
Bedek de kom met plastiek en laat het deeg 30 minuten rijzen op een
warme plaats zonder tocht. De plastiek mag niet in contact komen met
het deeg.
Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erop. Laat zo nog
eens 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bereid nu de topping. Meng bruine suiker en kaneel. Smelt de boter
en giet hem erbij-
Verspreid nu de topping over het cakedeeg.
Nota: De topping maakt gaten in het deeg, gelijkend op kleine
meertjes suiker. Het is normaal dat niet het volledige oppervlak van
de cake bedekt is met suiker.
Bak de cake voor 20 minuten op 175°C.
|