Noten-slagroomtaart.

Ingrediënten voor 12 Porties:

6 eiwitten
6 eidooiers
200 g suiker
125 g bloem
1 pakje bakpoeder
125 g gemalen hazelnoten
Voor de vulling
800 g slagroom (4 bekertjes)
2 zakjes slagroomversteviger
jam/marmelade
Om de cake mee te drenken
3 eetlepels rum
Versiering
hele en gemalen hazelnoten

Bereiding:

Klop de eiwitten stijf. De eidooiers met de suiker tot een schuimig geheel roeren, dan de met de bakpoeder gemengde en gezeefde bloem en de gemalen hazelnoten erdoor mengen. Nu voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor mengen.
Oven voorverwarmen op 180 graden C. Een springvorm met bakpapier bekleden en het beslag erin doen. Bak dit in 50 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Laat de cake op een rooster afkoelen.
Sla de slagroom met de slagroomversteviger stijf. De afgekoelde bodem 2 keer horizontaal doorsnijden en met de rum bedruppelen. Dan met jam besmeren en daarna met slagroom vullen.
Leg de taartbodems weer op elkaar en bestrijk de gehele taart met slagroom. Garneren met de gemalen en hele hazelnoten.