Bereiding ca. 30
minuten.
ca 2 1/2 uur wachttijd.
Bereidingswijze:
Week 2 gelatineblaadjes ca 5 min. in ruim koud water.
Breng 1 1/2 dl water met 50 gram suiker aan de kook.
Knijp de gelatine voorzichtig uit en los hem op in het suiker
water. (wel van het gas afhalen).
Roer 1/2 dl curacao door het suikerwater.
Spoel de vormpjes om met koud water en verdeel de helft van de gelei
over de vormpjes.
Laat de gelei in ca 15 min. in de koelkast opstijven.
Week 4 blaadjes gelatine ca 5 min. in ruim koud water.
Was de sinaasappel en snijd reepjes van de schil. pers de
sinaasappel uit.
Breng 1/2 dl sinaasappelsap aan de kook.
Knijp de gelatine voorzichtig uit en los hem op in de
sinaasappelsap. ( pan van het gas af).
Meng de rest van de blue curacao door het sinaasappelsap.
Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker.
Spatel de slagroom door het afgekoelde sinaasappel mengsel.
Schep het slagroom mengsel op de opgesteven geleilaag. Laat het ca 15
min opstijven in de koelkast.
Verwarm de rest van de gelei ca. 30 sec. op een laag vuur en schenk
het op het slagroommengsel.
Laat de pudding minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort hem op een
schaal/bordje.
Garneer met sinaasappelkrullen.
|