Proef de smaak
van Barbados in dit lekkere nagerecht. Snel en gemakkelijk.
Bereidingswijze:
Schil en snijd de ananas in ringen, bestrooi die met kaneel en
schep om.
Bestrijk de grillpan met wat plantaardige olie en grill de
ananasstukken 3-4 minuten aan elke kant. Zet opzij om de saus klaar
te maken.
Verwarm een vrij grote ronde sauspan op middelhoog vuur, voeg de
bruine suiker en boter toe en roer totdat het mengsel gesmolten is
en een donkere kleur begint te krijgen. Het mengsel moet schuimig
worden. Dit duurt ongeveer 4-6 minuten. Vergeet niet om te blijven
roeren.
De pan van het vuur nemen en al kloppend met een garde voorzichtig
de rum toevoegen. Blijf 2 minuten kloppen (anders gaat de saus
klonteren).
Zet de pan weer op het vuur (hoog) en blijf roeren tot je een semi-dikke saus hebt. Zet dan het vuur weer op middelhoog.
Leg nu de gegrilde stukjes ananas in de pan en bedekt voorzichtig
met de saus. Laat een paar minuten pruttelen, totdat alle smaken
gemengd zijn.
Serveer met ijs.
|