Bananentaart

Ingrediënten voor 4 personen:

50 g boter
50 g rietsuiker
3 stevige bananen
9 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 g mascarpone of andere roomkaas

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwarm de boter met de suiker tot deze is opgelost en laat de saus op lage stand karamelliseren tot een goudbruine kleur. Roer ondertussen niet in de saus. Giet de karamel in de taartvorm en laat even afkoelen.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de bananen en snijd ze in dikke, langwerpige schuine plakken. Leg de plakken in een waaiervorm op de karamel. Vorm een vierkante lap van de bladerdeeg op het werkblad en duw de randen goed op elkaar. Leg de lap over de bananen en knip de randen rondom bij maar ruim genoeg om het deeg naar binnen te duwen. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en keer dan voorzichtig om op een groot bord. Klop de mascarpone los en verdeel over de taart.