Eigen
interpretatie van een mix van de smaken uit een Mojito (munt, rum,
basterdsuiker), vanilleijs met basilicum en appeltaart.
Voorbereiding:
Haal 8 ijsbolletjes alvast met een warme lepel uit de bak, leg er de
blaadjes basilicum kris-kras doorheen (als het ware marineer je het
ijs met de basilicum) en doe dit in een kommetje terug in de
koelkast voor later gebruik.
Bereidingswijze:
Zet het sauteerpannetje op middelhoog het vuur en doe er wat boter
bij. Laat lichtbruin worden.
Schil de appels.
Snijd de appels in partjes van ca. 1 x 1 cm.
Caramelliseer de appels in ca. 5 minuten.
Doe er de kaneel, rozijnen, basterdsuiker en likeur bij. Laat 5
minuten inwerken op een zacht vuurtje, de appels moeten zeker niet
te slap worden.
Serveertip:
Haal de ijsbolletjes uit de vriezer en verdeel ze eerlijk over de
borden inclusief de basilicum.
Verdeel het appelmengsel over de borden, meer ernaast dan
eroverheen, anders smelt het ijs te snel.
Verdeel de muntblaadjes over het ijs.
Top af met een scheutje peper, (veel) poedersuiker en het blaadje
munt.
Serveer met een glaasje dessertwijn (bijv. Sherry Manzanilla, port,
Baileys of Grand Marnier).
|