Appeltaart-Mojito-ijs

Ingrediënten voor 4 personen:

2 zoete appels
eetlepel (basterd)suiker
snufje peper
scheut rum (of koffielikeur)
handje rozijnen
theelepel kaneel
4 kleine blaadjes (verse) munt
4 kleine blaadjes (verse) basilicum
poedersuiker
bak (biologische) vanilleijs b.v.(AH)

Bereiding:

Eigen interpretatie van een mix van de smaken uit een Mojito (munt, rum, basterdsuiker), vanilleijs met basilicum en appeltaart.
Voorbereiding:
Haal 8 ijsbolletjes alvast met een warme lepel uit de bak, leg er de blaadjes basilicum kris-kras doorheen (als het ware marineer je het ijs met de basilicum) en doe dit in een kommetje terug in de koelkast voor later gebruik.
Bereidingswijze:
Zet het sauteerpannetje op middelhoog het vuur en doe er wat boter bij. Laat lichtbruin worden.
Schil de appels.
Snijd de appels in partjes van ca. 1 x 1 cm.
Caramelliseer de appels in ca. 5 minuten.
Doe er de kaneel, rozijnen, basterdsuiker en likeur bij. Laat 5 minuten inwerken op een zacht vuurtje, de appels moeten zeker niet te slap worden.
Serveertip:
Haal de ijsbolletjes uit de vriezer en verdeel ze eerlijk over de borden inclusief de basilicum.
Verdeel het appelmengsel over de borden, meer ernaast dan eroverheen, anders smelt het ijs te snel.
Verdeel de muntblaadjes over het ijs.
Top af met een scheutje peper, (veel) poedersuiker en het blaadje munt.

Serveer met een glaasje dessertwijn (bijv. Sherry Manzanilla, port, Baileys of Grand Marnier).