Een hele Ananas,
1 l ijs, 3 eetlepels honing, 1 sinasappel, 1,5 theelepel kaneel,
geschaafde amandelen. |
Een feestelijk
fris en zoet dessert
Voorbereiding:
Maak de Ananas schoon: Snijd de bladeren eraf, snijd de schil van de
Ananas met een mes eraf, snijd in kwarten, snijd in elke kwart het
stuk hart (harde kern) eruit. Snij de ontkernde kwarten in plakken
van iets breder dan een cm.
Pers de sinasappel uit en rasp de schil van de sinasappel. Doe de
honing in een kom, voeg de rasp en het sap en de kaneel toe, en
meng. Dit is de marinade. Leg de stukken Ananas erin, zorg dat alles
goed bedekt is met marinade zodat de smaak goed kan intrekken en
stop het fruit met de marinade afgedekt 10 minuten in de koelkast.
Na 10 minuten al het fruit keren en nog 10 minuten afgedekt in de
koeling.
Bereidingswijze:
Rooster in een koekenpan de geschaafde amandelen tot goudbruin. Haal
de Ananas uit de marinade en doe de marinade in een steelpannetje op
het vuur, zodat het kan inkoken tot dikte naar wens.
Gril de stukken gemarineerde Ananas 1 minuut per kant of tot ze
goudbruin zijn. Leg een bol ijs op het bord, de stukken gegrilde en
gemarineerde Ananas eromheen in de saus eromheen. Besprenkel met
goudbruin gebakken amandelschaafsel.
Serveertip:
Je kan de saus in een cirkel om het geheel laten lopen met een
lepel, da ziet er wel leuk uit het oog wil ook wat
|