Pouding chômeur.

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor de saus:
375 ml maple syrup (ahornsiroop)
190 ml water
2 theel. boter
Voor de cake:
250 ml bloem
1½ theel. bakpoeder
½ theel. zout
125 ml suiker
1 eetl. zonnebloemolie
1 losgeklopt ei
85 ml melk
125 ml kokos (geraspt)

Bereiding:

Breng in een steelpan de ahornsiroop en water aan de kook. Haal van het vuur en voeg de boter toe.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.
Meng in een andere kom suiker en zonnebloemolie. Voeg ei toe en meng goed.
Voeg de droge ingrediënten met de melk en meng het goed.
Verdeel het beslag in een 20 cm bakblik.
Giet langzaam de saus over het deeg, bestrooi met kokos en bak op 180°C. gedurende ongeveer 35 minuten.
Serveertip:
Serveer het warm. Koud is ook lekker.
Serveer er geklopte slagroom bij.