Stroopcake.

Ingrediënten voor 4 personen:

5 eetlepels Mapelsiroop (esdoornsiroop)
4 eetlepels stroop
185 gram roomboter op kamertemperatuur
185 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
60 gram bloem
125 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

Bestrijk een glazen schaal met een inhoud van 1,5 liter met wat gesmolten boter. Leg een cirkel bakpapier op de bodem. Schenk 2 eetlepels Mapelsiroop en 1 eetlepel stroop in de kom. Klop de boter en de suiker en de vanillesuiker met de elektrische mixer totdat het licht en romig is. Voeg de eieren, de bloem en nog een eetlepel Mapelsiroop toe en klop goed. Schep het mengstel in de schaal en strijk de bovenkant glad. Dek de schaal af met huishoudfolie of magnetronfolie en zet hem in de magnetron. Bij een magnetron met een vermogen van 600 watt ongeveer 5 minuten op hoog vermogen. Pas de tijden aan als uw magnetron een ander maximaal vermogen heeft. Schenk nog wat Mapelsiroop over de gare cake. Erg lekker als hij nog lauwwarm is. Als dessert erg lekker met een bolletje goed vanille-ijs.