Brownie cupcakes.

Ingrediënten voor 12 stuks:

125 gram pure chocolade (55% of 65%)
125 gram roomboter
250 gram suiker
5 gram vanille essence
4 stuks eieren
100 gram bloem
2 gram zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 155șC. Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren caisses erin. Doe de boter en de chocolade in de beslagkom. Laat de chocolade au bain marie smelten. Laat het daarna iets afkoelen. Doe de suiker en zout erbij en klop het goed door. Voeg de vanille essence ook toe. De eieren er een voor een geheel in weg kloppen. Voeg als laatste op een lage snelheid de bloem toe totdat alle bloem opgenomen is in het mengsel. Verdeel het beslag met een lepel over de 12 muffinvormpjes. Bak de brownie cupcakes ongeveer 25 minuten. Als je een saté prikker erin steekt, moet deze er nog plakkerig uitkomen, niet meer met vloeibaar beslag maar wel nog behoorlijk plakkerig. Als het nog vloeibaar is, laat ze dan 1 minuut langer in de oven en test weer. Laat de cupcakes daarna afkoelen op een rooster.
Serveersuggesties:
Als cakejes maar je kunt ze ook op een bakplaat maken (20 x 20 cm) en nadien in brokken snijden.