|
Brownie cupcakes.
|
Ingrediënten voor 12 stuks: |
125 gram pure
chocolade (55% of 65%) |
Bereiding: |
Verwarm de oven
voor op 155șC. Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren caisses
erin. Doe de boter en de chocolade in de beslagkom. Laat de
chocolade au bain marie smelten. Laat het daarna iets afkoelen. Doe
de suiker en zout erbij en klop het goed door. Voeg de vanille
essence ook toe. De eieren er een voor een geheel in weg kloppen.
Voeg als laatste op een lage snelheid de bloem toe totdat alle bloem
opgenomen is in het mengsel. Verdeel het beslag met een lepel over
de 12 muffinvormpjes. Bak de brownie cupcakes ongeveer 25 minuten.
Als je een saté prikker erin steekt, moet deze er nog plakkerig
uitkomen, niet meer met vloeibaar beslag maar wel nog behoorlijk
plakkerig. Als het nog vloeibaar is, laat ze dan 1 minuut langer in
de oven en test weer. Laat de cupcakes daarna afkoelen op een
rooster.
|