Manjar, is hemels voedsel.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Een blikje gecondenseerde en gesuikerde melk (verkrijgbaar in toko's en goed gesorteerde supermarkten; Nestle of Friesche Vlag)
1 kopje walnoten in stukjes
1 of 2 bananen
eventueel vanille-ijs en/of slagroom

Bereiding:

Zuid-Amerikaans. Je houdt ervan of je walgt ervan. Heel zoet, maar oh zo lekker
Voorbereiding:
Maak dit gerecht minstens een uur of 4 van tevoren klaar omdat het goed moet afkoelen

Bereidingswijze:
Vul een pan met water en doe het Dichte blik erin en breng aan de kook. Zorg dat het blikje steeds onder water en aan de kook blijft.
Kook dit ca. 1 uur en een kwartier. Dan laten afkoelen. Nadat het afgekoeld is, het blikje openmaken en de inhoud(inmiddels een heerlijke karamel geworden)in een schaal doen. Daardoorheen de stukjes noot roeren en de in plakjes gesneden banaan.

In het oorspronkelijke recept moeten eiwitten met suiker stijfgeklopt worden en over het gerecht gesmeerd worden en even onder de grill gezet worden om bruin te worden. Ik vind dit niet nodig.
Serveertip:
Dit gerecht kan zo worden gegeten: in kleine schaaltjes (het is erg machtig) en eventueel nog met slagroom of vanille-ijs. Misschien garneren met wat banaan of noten of iets anders leuks.