Zuid-Amerikaans.
Je houdt ervan of je walgt ervan. Heel zoet, maar oh zo lekker
Voorbereiding:
Maak dit gerecht minstens een uur of 4 van tevoren klaar omdat het
goed moet afkoelen
Bereidingswijze:
Vul een pan met water en doe het Dichte blik erin en breng aan de
kook. Zorg dat het blikje steeds onder water en aan de kook blijft.
Kook dit ca. 1 uur en een kwartier. Dan laten afkoelen. Nadat het
afgekoeld is, het blikje openmaken en de inhoud(inmiddels een
heerlijke karamel geworden)in een schaal doen. Daardoorheen de
stukjes noot roeren en de in plakjes gesneden banaan.
In het oorspronkelijke recept moeten eiwitten met suiker
stijfgeklopt worden en over het gerecht gesmeerd worden en even
onder de grill gezet worden om bruin te worden. Ik vind dit niet
nodig.
Serveertip:
Dit gerecht kan zo worden gegeten: in kleine schaaltjes (het is erg
machtig) en eventueel nog met slagroom of vanille-ijs. Misschien
garneren met wat banaan of noten of iets anders leuks.
|