Ijs op basis van
Argentijnse Dulce de Leche.
Voorbereiding:
Zet de ingrediënten voor de Dulce de Leche op een middel hoog vuur
op. Roer af en toe en laat het niet overkoken.
Na een kwartier zet je het vuur net niet op z'n laagst. Je laat het
mengsel nu nog ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Roer zeker
een keer per minuut. Na ong 45 minuten zal het mengsel mooi goud van
kleur zijn.
Laat de Dulce de Leche afkoelen.
Bereidingswijze:
Zet de melk voor de ijsbasis op, maar houd een klein beetje achter.
Hier roer je de maïzena en de suiker mee los.
Als de melk kookt zet je hem laag en je roert de maizenapap er door.
Blijf goed roeren en laat het mengsel een paar minuutjes zachtjes
pruttelen.
Zet de pan in een laag koud water in de gootsteen en roer met enige
regelmaat tot de vla behoorlijk is afgekoeld. Zo voorkom je vellen.
Klop de slagroom luchtig en roer de afgekoelde vla erdoor. Nu mag je
de "Dulce de Leche" er door roeren.
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat die het verdere werk doen.
Serveertip:
In een Argentijns restaurant waar we pas waren kregen we dit ijs in
een flensje.
Met wat karamel stukjes en slagroom is het natuurlijk ook lekker.
|