Dulce de Leche ijs.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de dulce de leche: 300 g suiker
750 ml melk
mespunt bakpoeder
snuifje kaneel
de ijsbasis
300ml slagroom
500 ml melk
30 g suiker
20 g maïzena

Bereiding:

Ijs op basis van Argentijnse Dulce de Leche.
Voorbereiding:
Zet de ingrediënten voor de Dulce de Leche op een middel hoog vuur op. Roer af en toe en laat het niet overkoken.
Na een kwartier zet je het vuur net niet op z'n laagst. Je laat het mengsel nu nog ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Roer zeker een keer per minuut. Na ong 45 minuten zal het mengsel mooi goud van kleur zijn.
Laat de Dulce de Leche afkoelen.

Bereidingswijze:
Zet de melk voor de ijsbasis op, maar houd een klein beetje achter. Hier roer je de maïzena en de suiker mee los.
Als de melk kookt zet je hem laag en je roert de maizenapap er door. Blijf goed roeren en laat het mengsel een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Zet de pan in een laag koud water in de gootsteen en roer met enige regelmaat tot de vla behoorlijk is afgekoeld. Zo voorkom je vellen.
Klop de slagroom luchtig en roer de afgekoelde vla erdoor. Nu mag je de "Dulce de Leche" er door roeren.
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat die het verdere werk doen.
Serveertip:
In een Argentijns restaurant waar we pas waren kregen we dit ijs in een flensje.
Met wat karamel stukjes en slagroom is het natuurlijk ook lekker.