Men zegt dat een
goed glas Guinness naar chocolade smaakt, dus er is geen betere
combinatie dan Guinness en chocoladecake.
250 ml Guinness
250 g boter
100 g pure chocolade, in stukjes
400 g suiker
klein potje (125 ml) zure room of creme fraiche
2 middelgrote eieren
275 g bloem
1 eetlepel baksoda |
Verwarm de
Guinness samen met de boter, chocolade en suiker.
Meng de eieren en de zure room erdoor.
Voeg de bloem en baksoda bij.
Mix dit goed door zodat er geen klontjes meer in zitten.
Giet het beslag in een bakvorm en bak de cake in 40-50 minuten op
180 graden C. gaar.
Serveer als de cake nog een beetje warm is met wat gezoete creme
fraiche.
Tip:
Maak een taart van deze chocoladecake door de cake horizontaal
doormidden te snijden, en er een chocolade ganache tussen te doen.
Besmeer de gehele taart met een chocoladeglazuur naar keuze om het
af te maken. |