Voorbereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
De oven verwarmen op 220ºC.
Bereidingswijze:
Roer het bladerdeeg uit tot een heel dunne laag en snijd er 2 stukken
uit van 40 bij 20 cm.
Schil de peren en verwijder het klokhuisgedeelte.
Snijd de peren klein en haal ze samen met de suiker en de room door
de mixer.
Sla de eiwitten goed stijf en schep ze voorzichtig door het
perenmengsel.
Leg één van de plakken bladerdeeg op een beboterde en met bloem
bestoven bakplaat.
Schep er de perenmousse op (zo hoog mogelijk), leg de andere plak er
overheen en druk de randen zorgvuldig vast.
Zet de bakplaat 30 minuten in een warme oven.
Verwarm de melk en laat de chocolade in de melk smelten.
Garneren met de chocoladesaus en de geschaafde amandelen.
Serveertip:
Dit dessert is het lekkerst als hij lauwwarm gegeten wordt.
Schenk als dessertwijn een Tokay bij.
|