125 g boter
90 g suiker
125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 ei, flink losgeklopt
Voor de vulling
3 Granny Smith appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes
gesneden
2 hele kruidnagels
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
het sap van 1/2 citroen |
Verwarm de oven
voor op 180ºC. / gasovenstand 4. Vet een cakeblik van 18 cm lang in
en bedek met bakpapier.
Doe de appels, 1 kleine eetlepel water en de kruidnagels in een
koekenpan. Bak 5 minuten op laag vuur.
Meng de rozijnen, basterdsuiker en specerijen in een kleine kom. Zet
opzij.
Smelt de boter in een middelgrote pan. Voeg de suiker toe en roer
gedurende 1 minuut. Haal van het vuur en roer de bloem erdoor, en
vervolgens het losgeklopte ei.
Verdeel de helft van het beslag met natte handen over de bodem van
de vorm. Bestrooi met het appel- en rozijnen mengsel.
Giet het citroensap erover, en laat dan het resterende beslag er in
lepels op vallen. (Er zal niet veel beslag zijn).
Bak gedurende 30 minuten of tot het gaar is. Misschien dat je nog
een extra 5 minuten moet bakken. |