Turkse tosti

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 Turks brood, 4 grote plakken pittige kaas, 4 plakken schouderham of 8 plakken salami, 2 bosuitjes , beetje cayennepeper, 2 eieren, beetje melk, olijfolie

Bereiding:

Voorbereiding:
Snij het brood in 4 gelijke stukken en snij ze overlangs open zodat er n soort envelopje ontstaat. vul met de plakken ham/salami, daarop de gesnipperde bosui, bestrooi met een beetje cayenne, daarop de kaas. dichtvouwen en ervoor zorgen dat niets van de vulling te zien is.
Bereidingswijze:
Klop de eieren los met wat melk ( evt. wat peper en zout) en giet dit mengsel over het brood. voorzichtig keren zodat alles bedekt is met het eiermengsel. de olie verhitten en dan op een matig vuur om en om bakken. ong. 10 min.
Serveertips:
De meer Turkse versie is met feta, biber tursu (pepers in het zuur) en Turkse rundersalami, (persoonlijk mijn favoriet ,maar niet iedereen houdt van feta en pepers).