Pizza Hawaï

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor een heerlijk krokante pizza:
500 g bloem
250 ml water (lauwwarm)
25 g verse gist of 10 gram gedroogde gist
3 eetl. olijfolie
3 theel. zout (fijn zout, zonder bergje)
1 theel. suiker
eventueel: 1 theel. gedroogde oregano
Je kan er overigens ook voor kiezen om een snelle pizzabodem te maken, dan hoef je het deeg niet te laten rusten. Het resultaat is iets minder knapperig, maar nog steeds een goed alternatief!
---------------
Tomatensaus
Mozzarella
Ham (of rauwe ham)
Ananas
Parmezaan of Oude Kaas

Bereiding:

Giet het lauwwarme water in een brede bak of schaal en voeg de gist en suiker toe. Roer goed door, tot de gist egaal verdeeld is. Laat vervolgens een kwartier staan, tot het gistproces op gang is gekomen. Het is van belang dat het water rond de 35 graden is, hierbij werkt gist optimaal. De suiker helpt om dit proces op gang te brengen.
Bestuif het werkblad met wat bloem en maak hierop een bergje van de bloem, of gebruik een grote, brede kom. Meng het zout, eventueel de oregano en de bloem en giet hier het gistmengsel en de olijfolie over, eventueel in fasen. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. In het begin zal het deeg plakkerig zijn, maar gaandeweg wordt het steeds soepeler. Door het zo lang te kneden worden lange ketens gevormd, waardoor het deeg sterker wordt, en wordt het heel soepel, zodat het goed te vormen is. Doe de deegbal in een met olijfolie ingevette bak, dek deze af met een vochtige theedoek en zet deze op een warme plek weg, bijvoorbeeld naast de oven of de verwarming, om 1 tot 2 uur te rijzen.
Kneed het deeg, dat nu ongeveer twee keer zo groot gerezen is, nog een keer goed door en verdeel het in de juiste portie per pizza. Rol elke portie uit tot een pizza. In principe geldt: hoe dunner hoe beter!
Pizza beleggen:
Maak de randen iets dikker, zodat de saus er niet afloopt en bedek de pizza met de topping. Hou daarbij je eigen voorkeur aan qua hoeveelheid. Wat jij lekker vindt is goed! Zorg voor een goede, gelijkmatige verdeling.
Voor meer suggesties qua topping, of andere pizza`s, kijk hier.
Pizza bakken:
Zet de pizza op een ingevette bakplaat of ingevet bakpapier in de midden van de oven en bak 15 minuten bij een voorverwarmde oven op 250º C. of 12 minuten bij 270ºC. (let op, de meeste ovens hebben zeker een half uur nodig om door en door verwarmd te worden op deze hoge temperaturen). Als je oven nog heter kan, hoeft de pizza nog korter te bakken. Zie voor meer informatie en tips het volledige recept om pizza te maken.
Serveertips:
Hoe je je pizza goed op smaak brengt? Wees niet te zuinig met je kaas en gebruik bij voorkeur kaas met een sterke smaak, bijvoorbeeld parmezaan of oude kaas. Daarnaast is het erg lekker om pizza`s af te maken met wat goede, gedroogde oregano, eventueel knoflook of basilicum.
Wil je meer weten over de Italiaanse keuken, of andere keukens? Kijk hier voor meer informatie en inspiratie.

 

Bron: www.smulweb.nl