Fryske dūmpkes (Friese duimkoekjes)

Ingrediėnten:

150 g boter
150 g bruine basterdsuiker
2 eieren
250 g bloem
zout
100 g hazelnoten
1 theel. anijszaad
1 theel. gemberpoeder
1 theel. gemalen kaneel

Bereiding:

Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuļge massa van. Zeef de bloem in gedeelten met het zout boven de kom en kneed alles tot een mooi deeg. Hak de hazelnoten heel fijn en voeg ze met het fijngewreven anijszaad, gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap.
Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop. Bak de dūmpkes in een voorverwarmde matig warme oven (150ŗC.) in 25 minuten gaar. Laat de Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes even in.