Jamlokkers

Ingrediënten voor 4 personen:

280 g boter
150 g bloemsuiker
60 g eiwit
een snuifje zout
400 g bloem
rode bessen confituur om de koekjes mee te bestrijken
1 theel. vanille essence

Bereiding:

Maak de boter mals en voeg er de suiker toe en meng. Verwerk de vloeibare eiwitten en de vanille essence onder het mengsel. Voeg daarna met de hand de bloem toe aan het deeg en laat op stijven in de koelkast. Rol het deeg uit tot een 3 mm dikte. Steek met behulp van vormpjes (5 cm diameter) uit. Verwijder bij de helft van de deegplakjes het midden eruit met behulp van een uitsteekvorm. Leg de koekjes in een ingevette bakplaat en bak af op 180ºC. bak ze tot ze mooi goudbruin zijn niet verder! Laat ze afkoelen en doe op de volle koekjes de confituur erop en doe dan de andere koekjes er op waarvan het middelste eruit is gehaald.