Honingkoekjes

IngrediŽnten:

500 g bloem
375 g honing
80 g suiker
50 g boter of margarine
80 g gemalen noten
(bijv. hazelnoten)
10 g koekkruiden
1 mespunt zout
1 mespunt anijspoeder
50 g rozijnen
1/2 kopje sterke koude koffie

Bereiding:

Voorbereiding:
Verwarm de honing zodat het iets vloeibaarder wordt. Meng er de overige ingrediŽnten door en kneed er een soepel deeg van. Leg het ingepakt een nacht in de koelkast.
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200ļC. (hetelucht 180ļC).
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van 1/2 cm en steek er met een koekvormpje allerlei vormpjes (bijvoorbeeld hartjes) uit.
Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met wat verdunde honing.
Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven.