Doublettes

Ingrediënten:

170 gram zachte boter
120 gram gezeefde poedersuiker
250 gram gezeefde bloem
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel gezeefde cacao

Bereiding:

Roer de boter romig, voeg de poedersuiker toe en roer het schuimig.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe; verdeel dit deeg in twee helften.
Meng door de ene helft de vanillesuiker, door de andere helft de cacao.
Bestrooi een werkvlak met bloem en maak van elk stuk deeg 2 rollen van twee centimeter dikte.
Leg 1 vanille- en 1 chocoladerol tegen elkaar, leg hierop de andere twee rollen (vanille op chocola en chocola op vanille).
Rol hiervan 1 grote rol, verpak die in aluminiumfolie en laat het 1 uur rusten op een koele plaats.
Verwarm de oven voor op 200ºC.; vet de bakplaat in.
Snijd de rol met een mes in een halve centimeter dikke plakken; haal het mes regelmatig door wat bloem om kleven te voorkomen.
Leg de plakken op de bakplaat, zet deze in het midden van de oven en laat de koekjes in 20 minuten gaar worden.
Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen