Recept 61, Roerbakschotel met prei en saté-gehaktballetjes.

 

150 g witte rijst
2 teentjes knoflook
2 tomaten
3 eetlepels olie
250 g panklare prei
1 pakje saté-gehaktballetjes (koelvers, 200 g, Bakker)
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes (Zonnatura)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes.
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook heel even aan.
Schep de prei erdoor en bak de prei al omscheppend ± 3 minuten.
Schep de gehaktballetjes, de tomaat, de ketjap en de sambal erdoor en laat het gerecht al omscheppend in nog ± 3 minuten door en door warm worden.
Schep de peterselie en de sesamzaadjes door de rijst.
Schep de rijst in 2 diepe borden en schep de roergebakken prei met de gehaktballetjes erop.