350 g kipfilet
21/2 cm fijngehakte gemberwortel
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel maïzena
3/4 theelepel suiker
1/2 theelepel zout
witte peper
2 eetlepels maïsolie
1 eetlepel Shaoxing wijn
1/2 theelepel sesamolie
1-2 theelepels stroop
Om te garneren:
geroosterd sesamzaad |
Snijd de kip in
blokjes van 21/2 cm en meng die met de gember, de sojasaus, de
maïzena, de suiker en zout en peper naar smaak.
Verhit de olie in een voorverhitte wok of koekenpan, voeg de kip toe
en roerbak 1 minuut.
Voeg de wijn, de sesamolie en de stroop toe en roerbak nog hooguit 1
minuut.
Steek de kip aan spiesjes - ± 4 stuks per pen - en bedruppel ze met
wat bakvocht uit de wok.
Leg de spiesjes op een voorverwarmde schotel en bestrooi ze licht
met sesamzaad.
Herhaal bovenstaand recept voor garnalen, lamsvlees en rundvlees.
Wissel de opmaak van de spiesjes af met kleine stukjes broccoli, wat
grove pasta, kleine stukje tomaat etc.
Serveer met witte rijst en een Chinese wijn. |