250 g
kalfsschnitzels
5 stengels bleekselderij
1 ui
35 g geklaarde boter
11/2 theelepel bloem
4 eetlepels vleesfond (pot)
1/8 liter slagroom
peper, zout |
Maak het vlees
met keukenpapier droog en snijd het in smalle reepjes.
Maak de bleekselderijstengels schoon, trek er zo nodig de draden af
en snijd de stengels in zeer smalle boogjes.
Snipper de ui.
Verhit de boter op middelhoog vuur in een wadjan of wok en fruit de
ui erin tot hij glazig begint te zien.
Voeg het vlees toe en bak dit op hoog vuur, onder voortdurend
omscheppen, ± 3 minuten.
Schep het vlees dan met een schuimspaan uit de pan en houd het warm.
Bak de selderijboogjes 3 minuten in de overgebleven boter.
Strooi er door een zeefje de bloem over en schep die goed door.
Voeg het vleesfond en de slagroom toe en laat het geheel op matig
vuur zolang zachtjes koken tot een redelijk dikke saus is ontstaan.
Schep het vlees en de uisnippers erdoor en breng het gerecht op
smaak met peper en wat zout.
Laat alles nog een paar minuten zachtjes pruttelen en door en door
warm worden.
Geef er drooggestoomde rijst bij. |